τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η Σερβία πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πυρά!!!

Μάρτιος 30, 2014.

Βελιγράδι.

Η Σερβία πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πυρά:  ή δεν  θα προβεί σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ή θα συνταχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό γράφει η σερβική εφημερίδα «Νάσε Νόβινε» σε άρθρο της με τίτλο   «Ο Βούτσιτς προβληματίζεται μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε τους Σέρβους ότι εάν ενταχθούν στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα πρέπει να πληρώσουν το 1 δις δολάρια σε χρέη για το ρωσικό αέριο. Επιπλέον η Μόσχα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για την καθυστέρηση της κατασκευής του ‘South Stream’[ και ως ύστατο μέτρο την αναστολή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με τη Σερβία.

Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα η προειδοποίηση της Μόσχας εστάλη στον σημερινό πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς και στον νικητή των εκλογών και μέλλοντα πρωθυπουργό, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, την παραμονή της αναχώρησής τους για τις Βρυξέλλες.

Η «Νάσε Νόβινε» αναφέρει ότι ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα προσπαθήσει  μέσα στη διαμορφούμενη κατάσταση να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα της Σερβίας, και την εξισορρόπηση των σχέσεων Σερβίας και Ρωσίας-ΕΕ.

Επιπρόσθετα, μερικά μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, αναφέρουν ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επισκέφθηκε, ήδη, τη Μόσχα, ινκόγκνιτο, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη ρωσική και σερβική πλευρά.

Πηγή:http://www.echedoros-a.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP