τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Προσκύνησαν χιλιάδες Τούρκοι και φέτος στον Άγιο Γεώργιο της Πριγκήπου

Χιλιάδες Τούρκοι συνέρρευσαν τελικά, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στη Πρίγκηπο, στο μεγαλύτερο νησί δηλαδή του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εκδηλώνουν την πίστη τους προς τον Αγιο Γεώργιο, με τους πιστούς που επισκέπτονται την ιστορική μονή να αυξάνονται κάθε χρόνο.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων έχουν υιοθετηθεί και νέα έθιμα και νέοι τρόποι εναπόθεσης ταμάτων, όπως οι κορδέλες που δένουν οι πιστοί στα δέντρα στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται ο ναός ή οι πολύχρωμες κλωστές που ξετυλίγουν κατά μήκος του ίδιου μονοπατιού οι πιστοί προσευχόμενοι και χωρίς να μιλούν.


Η κοσμοσυρροή φέτος ήταν τόσο μεγάλη που η τουρκική Αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας επιτρέποντας την είσοδο στο μοναστήρι ανά ομάδες των 25 ατόμων, ενώ δρομολογήθηκαν επιπλέον πλοία από την Κωνσταντινούπολη προς την Πρίγκηπο για να καλυφθεί η αυξημένη κίνηση. 


ΠΗΓΗ:networkedblogs
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP