τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Το περίεργο κτίριο Waldspirale στο Darmstand της Γερμανίας

Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο;
Waldspirale, Darmstand, Γερμανία Τοποθεσία: Darmstand, Γερμανία Ημερομηνία:Ολοκληρώθηκε το 1990 Αρχιτέκτονας: Heinz M. Springmann Σκοπός: Πολυκατοικία
Το Waldspirale είναι ένα συγκρότημα κατοικιών στο Darmstadt της Γερμανίας, που χτίστηκε στη δεκαετία του 1990. Το όνομά του μεταφράζεται στα αγγλικά ως «σπειροειδές δάσος», αντικατοπτρίζοντας τόσο το γενικό σχεδιασμό του, όσο και το γεγονός ότι διαθέτει μια κατάφυτη από δέντρα στέγη.

Σχεδιάστηκε από τον αυστριακό καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser, υλοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Heinz M. Springmann και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Bauverein Darmstadt.
Η πολυκατοικία περιλαμβάνει 105 διαμερίσματα, γκαράζ, καθώς και ένα καφέ και μπαρ στην κορυφή του. Η εσωτερική του αυλή φιλοξενεί μια παιδική χαρά για τα παιδιά των ενοίκων και μια μικρή τεχνητή λίμνη.
Οι ιδιαιτερότητες του κτηρίου σε σχήμα U είναι η μοναδική πρόσοψη και τα παράθυρα, που μοιάζουν να «χορεύουν» σε ένα δικό τους ρυθμό, έχοντας διαφορετικό σχήμα το ένα από το άλλο.
Η διαγώνια στέγη έχει φυτευτεί με γκαζόν, θάμνους, λουλούδια και δέντρα και έχει τη μορφή ράμπας που ελίσσεται κατά μήκος του κτίσματος, που στο ψηλότερο σημείο του έχει 8 ορόφους.
Τα παράθυρα του Waldspirale είναι πάνω από 1.000 και όλα μοναδικά. Ομοίως και οι διαφορετικές λαβές κάθε διαμερίσματος για τις πόρτες και τα παράθυρα.
Μερικά από τα διαμερίσματα είναι διακοσμημένα με το προσωπικό στυλ του Friedensreich Hundertwasser και έχουν πολύχρωμα πλακάκια στο μπάνιο και την κουζίνα. Επιπλέον, όλες οι γωνίες στρογγυλεύονται κατά μήκος της οροφής και των τοίχων.
Το οικοδόμημα δεν έχει ευθείες γραμμές και οξείες γωνίες, ενώ είναι διακοσμημένο με ζωντανά χρώματα και πολύχρωμες κεραμικές στήλες.
 Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...











Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP