τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

American Horror Story: πού στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται το αρχοντικό [φωτο]

Πού στην Ελλάδα φαίνεται πως βρίσκεται το παλιό αρχοντικό που φιγουράρει σε εξώφυλλο του επιτυχημένου σήριαλ American horror story;

Η φήμη του παλιού Ιταλικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης πέρασε τα σύνορα κι έφτασε μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα σε εξώφυλλο του σήριαλ τρόμου American horror story.
Οι υπεύθυνοι της σειράς τρόμου American Horror Story, με πρωταγωνίστρια τη Τζέσικα Λάνγκ, επέλεξαν την Οικία Σαλέμ, που βρίσκεται στην Β. Όλγας 20, για να κοσμήσουν μια από τις αφίσες της σειράς.



Βέβαια, στη Θεσσαλονίκη δεν γίνεται αναφορά για το αρχοντικό του εξώφυλλου American horror story, καθώς υποτίθεται ότι το… στοιχειωμένο αρχοντικό βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη!
Η Οικία Σαλέμ, χτίστηκε το 1878 και φέρει τη σφραγίδα του αρχιτέκτονα Ξενοφώντα Παιονίδη. Από το 1915 στεγάστηκε εκεί το Ιταλικό Προξενείο της πόλης, ενώ το εντυπωσιακό κτίριο, εγκαταλείφθηκε μετά το σεισμό του 1978.
Σύμφωνα με το thestival.gr, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επαφές με εκπρόσωπο του ιταλικού κράτους (στο οποίο ανήκει το κτίριο) στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο εξώφυλλο του American Horror Story, ώστε να εξετασθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών, για την ένταξη των εργασιών ανάδειξης του κτιρίου στο ΕΣΠΑ.
Δείτε τις φωτογραφίες του αρχοντικού που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στο εξώφυλλο του American Horror Story:


Πηγή: fimes.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP