τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Ο Έλληνας εφευρέτης που προτιμά ΕΜΠ από MIT και Imperial


Ο Έλληνας φοιτητής που προτίμησε να φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Πέρυσι έγινε γνωστός όταν δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με περιορισμένη κίνηση.
 
Η εφεύρεσή του είναι σήμερα ανάμεσα στις 15 καλύτερες του κόσμου.
 
Η απόφασή του σίγουρα κάποιους θα εκπλήξει και άλλους θα τους εντυπωσιάσει. Πάντως ο 18χρονος Χάρης Ιωάννου είπε ένα βροντερό «όχι» σε μεγάλα Πανεπιστήμια όπως τα ΜΙΤ και Imperial, για να φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο!
 
O 18χρονος εφευρέτης, έχει δημιουργήσει ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με περιορισμένη κίνηση. 
 
Το παρουσίασε πέρυσι στο Tedx Athens. Τότε ήταν ένας 17χρονος μαθητής τρίτης λυκείου, ο οποίος εμπνεύστηκε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να λειτουργούν στην καθημερινότητα τους.
 
Από πέρυσι μέχρι σήμερα ο Ιωάννου έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε ένα workshop με την google science στην Καλιφόρνια, όπου η εφεύρεση του πέρασε στις 90 καλύτερες του κόσμου στην πρώτη φάση -πρώτη φορά για Έλληνα- και μετέπειτα στις 15 καλύτερες.
 
Εκεί βοηθήθηκε από την Google να ελαφρύνει 6 φορές κάτω το βάρος του χεριού και να μειώσει το κόστος παραγωγής του κατά 400%.
 
Κάπου εκεί του έγινε πρόταση από δύο σημαντικότατα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το αμερικάνικο ΜΙΤ και το βρετανικό Imperial . 
 
Ο 18χρονος μιλώντας στο Tedx είπε ότι επιμένει στην Ελλάδα. Το μόνο που δεν υπολόγισε είναι οι απεργοί διοικητικοί. Με λύπη δήλωσε πως έχει κάνει μόλις 1,5 ώρα μάθημα...

ΠΗΓΗ:defencenet
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP