Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εμφάνιση του πατέρα Ποιμένα στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Κάτι Ψήνεται». Ο μοναχός που κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης έχει προκαλέσει….

πλήθος αντιδράσεων μέσα στην εκκλησία μετά την εμφάνισή του στην τηλεόραση, τα καμώματά του και τους καλεσμένους του στο μοναστήρι.
Οσοι παρακολούθησαν την περασμένη Πέμπτη την εκπομπή του Alpha απορούσαν με τα όσα έβλεπαν στις οθόνες τους: Εναν μοναχό, ο οποίος μαγείρευε θαλασσινά χρησιμοποιώντας -κοροϊδευτικά- χριστιανικές ρήσεις από το ιερό μυστήριο του γάμου («παντρεύεται ο δούλος του Θεού χταπόδι, τη δούλη του Θεού γαρίδα»), να δίνει «θεϊκά» ονόματα σε πιάτα που έχει εμπνευστεί ο ίδιος («ο μόσχος ο σιτευτός», «ο αμνός του Θεού σε λευκή γαλήνη»), αλλα και να τραγουδά «Αν είναι να κολαστώ» την ώρα που έφτιαχνε γαλακτομπούρεκο.
Μάλιστα, την ώρα που οι καλεσμένοι του πατέρα Ποιμένα είχαν καθήσει στο τραπέζι για να φάνε, εμφανίστηκε και η Εφη Θώδη η οποία τρογούδεση εν είδη λαϊκού τραγουδιού την «Προσευχή» της και αμέσως μετά το «Δεν σου κάνω τον άγιο».Ολα αυτά live συνοδεία κλαρίνου και πάντα μέσα στη μονή Μυρελαίου στην Παιανία,
Σε εγκύκλιο του μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που αποκαλύπτει η Espresso, ενα χρόνο πριν, η Ιερά Μονή Μυρελαίου και οι ρασοφόροι της χαρακτηρίζονται «λύκος με ένδυμα προβάτου». Η μητρόπολη έχει επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους πιστούς για τις μεθόδους (τραπεζώματα, αφηγήσεις, εικόνες που αναβλύζουν μύρο, παρηγορητικές προσευχές) που εφαρμόζουν ο πατέρας ποιμένας και οι μοναχοί στο συγκεκριμένο μοναστήρι, ενώ μέσω αυτής συστήνεται η αποφυγή κάθε μορφής επαφής και επίσκεψης με τον εν λόγω ψευτοπαπά και τους ομοίους του («ούτε έξω από το μοναστήρι μην περνάτε» προειδοποιεί η σχετική εγκύκλιος).
Δείτε ένα αποσπασμα απο την εκπομπή

Πηγή: iefimerida.gr