τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Wildcat: Το ταχύτερο ρομπότ του κόσμου‏

Σκηνές από το μέλλον εκτυλίχτηκαν για πολλοστή φορά στην Αμερική. Στην προκειμένη περίπτωση, η... αγριόγατα έκλεψε τις εντυπώσεις, προκαλώντας ωστόσο προβληματισμό σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις προοπτικές της τεχνολογίας.

Το «Wildcat» είναι ένα τετράποδο ρομπότ, το οποίο μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι 26 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, την Boston Dynamics, έχει την ικανότητα να καλύπτει το μίλι (1,6 χλμ.) σε 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, χρόνο που μόλις τρεις άνθρωποι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τον ξεπεράσουν.

Πρόδρομος του «Wildcat» ήταν το Τσιτάχ («Cheetah»), το οποίο άγγιζε ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, ωστόσο δεν μπορούσε να κινείται αυτόνομα, γι' αυτό και έπρεπε να λαμβάνει ενέργεια μέσω καλωδίων συνδεδεμένων σε εξωτερική πηγή. Αναλυτές αναφέρουν πως το «Wildcat» εμφανίζει δύο σοβαρά μειονεκτήματα: θόρυβο και αστάθεια σε ανώμαλα εδάφη. Αυτά τα δύο στοιχεία το καθιστούν «ευάλωτο» σε καταστάσεις πολέμου, καθώς θα γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον εχθρό. Χρηματοδότης και αυτού του προγράμματος είναι η DARPA, η υπηρεσία Έρευνας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.



ΠΗΓΗ:zougla.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP