τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος του πλανήτη είναι Έλληνας

«Ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας»

  • O  51χρονος υπερμαραθωνοδρόμος χαρακτηρίζεται ως "ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος του πλανήτη", όπως επισημαίνει η Guardian!Αφιέρωμα στον θεωρούμενο «υπερ- μαραθωνοδρόμο» Ντιν Καρνάζη παρουσιάζει η βρετανική Guardian, αναφέροντας ότι..Type Your Post Summary Here ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιπίδη, έρχεται στην Ελλάδα για να τρέξει, μεταφέροντας ένα μήνυμα: «είστε καλύτεροι από ό,τι πιστεύετε και μπορείτε να αλλάξετε».

«Ο Ντιν Καρνάζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για την νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει. Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη…Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης» αναφέρει η Guardian, παραθέτοντας τα επιτεύγματα του μαραθωνοδρόμου.

«Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας» σημειώνει το άρθρο, παραθέτοντας δηλώσεις του Καρνάζη ο οποίος θα τρέξει από την Αρκαδία μέχρι την Μεσσηνία:

«Έρχομαι με ένα μήνυμα. Και αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε».

Το μήνυμα αυτό προτίθεται να μεταφέρει στους Έλληνες, ο 51χρονος μαραθωνοδρόμος, τον οποίο κάποιοι χαρακτηρίζουν τον πιο γυμνασμένο άνθρωπο του πλανήτη, όπως επισημαίνει η Guardian. Μέσα σε τρεις ημέρες θα διανύσει την απόσταση από το χωριό του, στα βουνά της Αρκαδίας, μέχρι την Μεσσηνιακή πεδιάδα με έναν τριπλό στόχο:

Να προωθήσει τον αθλητικό τουρισμό, να αναδείξει τους κινδύνους της παιδικής παχυσαρκίας – ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Ελλάδα- και κυρίως τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής την οποία ο ίδιος ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια.

«Η αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά οι Έλληνες έχουν σαφώς συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την ίδια διαδρομή. Όσο επίπονο και αν ήταν, υπήρξε κάποιο ξεκαθάρισμα της οικονομίας και με αυτό ήρθε και η ελπίδα.

Ο Μαραθώνιος ξεκινά σήμερα με τη διαδρομή των 6,8 χιλιομέτρων, από το χωριό του Ντιν τη Σιλίμνα μέχρι την Τρίπολη. Συνεχίζεται το Σάββατο με απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων από την Αρχαία Μεσσήνη μέχρι την πλατεία της νέας Μεσσήνης και συνεχίζεται την Κυριακή από την Πύλο στο Costa Navarino, που απέχουν μεταξύ τους 15 χλμ.

Ο Καρνάζης θα συναντήσει κατά τον τερματισμό του τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει η Guardian. Ο «υπεραθλητής», ελπίζει ότι η προσωπική του ιστορία μεταμόρφωσης θα εμπνεύσει τους Έλληνες για να αλλάξουν.


ΠΗΓΗ:greece-salonika
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP