τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ 61η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG





Περίκλειστη από ένα τείχος συρματοπλέγματος στο Γουότφορντ, με χορηγό την Goldman Sachs, η φετινή σύνοδος της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Grove» της Βρετανίας.


Ήλθαν, πήραν τις αποφάσεις τους και απήλθαν. Τα 138 μέλη της παγκόσμιας ελίτ συζήτησαν και έλαβαν αποφάσεις για το μέλλον της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ήρθαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, και για γαρνιτούρα πρόσφεραν και μερικά ψίχουλα γκλαμουριάς σε κάποιους μωροφιλόδοξους.


Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η μόνη με εκτενέστερη κάλυψη της συνάντησης των «Μπιλντερμπέργκερς», ξιφούλκησε εναντίον του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. 


Αφορμή, η συμμετοχή του στη φετινή διάσκεψη της αδιαφανούς λέσχης, τη στιγμή που ο ίδιος εξαγγέλλει «διαφανή διακυβέρνηση».

Ο Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του Κάμερον λέγοντας: «Η συμμετοχή μας αφορά τις συσκέψεις για εσωτερικά και παγκόσμια οικονομικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός αισθάνεται πως είναι ευκαιρία να εξεταστούν οικονομικά ζητήματα με ξένους υπουργούς, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς».


Επίθεση όμως δέχτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός και από τον Συντηρητικό βουλευτή Ντάγκλας Κάρσγουελ, ο οποίος πρωτοστατεί σε ζητήματα κυβερνητικής διαφάνειας. 

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας «διότι παίρνει μέρος σε ένα "φεστιβάλ κλισέ", του οποίου οι συμμετέχοντες έχουν αναμειχθεί στη διάλυση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος».


Oι αφίξεις της παγκόσμιας ελίτ









ΠΗΓΗ:zougla
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP