τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

2 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ


Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην γραμμή τετματισμού του Μαραθώνιου της Βοστόνης, τη στιγμή που χιλιάδες δρομείς έτρεχαν προς το τέλος της διαδρομής, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα έχασαν την ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις ενώ η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σκηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν τις δύο εκρήξεις στη λεωφόρο Μπόιστον, κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου, ενώ η πλατεία Κόπλεϊ γέμισε καπνό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις ήταν δύο και σημειώθηκαν στο σημείο εκείνο, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των θεατών. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών, ωστόσο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τουλάχιστον 22 τραυματίες.

Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτες δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Ένας από τους δρομείς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του, κοίταξε προς τα πίσω και είδε μια «τεράστια έκρηξη» στο σημείο της γραμμής. Πρόσθεσε ότι αμέσως υψώθηκε καπνός 15 μέτρων και προκλήθηκε πανικός στους αθλητές και τους θεατές που άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. «Όλοι τους πανικοβλήθηκαν», είπε.

Εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τη σύγχυση που επικρατεί στο σημείο των εκρήξεων, αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και δεκάδες περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή, ο μαραθώνιος έχει διακοπεί, ενώ έχουν σταματήσει και οι συρμοί του μετρό. Το έργο της αστυνομίας συνδράμουν άνδρες της Εθνικής Φρουράς.

Στο Μαραθώνιο της Βοστόνης έτρεχαν περίπου 27.000 πολίτες.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχώρησε στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας, μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση μετά τις εκρήξεις στη Βοστόνη.
Να σημειωθεί πως στον μαραθώνιο συμμετείχαν και Έλληνες δρομείς αλλά ευτυχώς σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ είναι όλοι τους καλά στην υγεία.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP