τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ιστορία και οι ανιστόρητοι!

Ιστορικά γεγονότα αίτια αφορμές λόγοι και αντιθέσεις. θα μπορούσα να συνεχίσω επ αόριστον αυτήν την απαρίθμηση σε σχέση με την πολύ μεγάλη μου αγάπη την ιστορία. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Αλλού είναι η ουσία και αλλού η απαξία της.

Πολλοί είναι αυτοί που ουσιαστικά την απαξιώνουν αφού προχωρούν σε συνεχείς παραφθορές της.
Πολλοί είναι και οι λόγοι. Ο πρώτος κατ΄εμέ είναι η ημιμάθεια - μακράν χειρότερη της αμάθειας - με την οποία τα αυτιά και τα μάτια αλλά κυρίως το μυαλό - παράθυρο στον κόσμο της γνώσης - κλείνει ερμητικά.! Από τα αγαπημένα μου παραδείγματα: Ο Κεμάλ καταδικάστηκε απευθείας ως δολοφόνος από τους Έλληνες, κανένας όμως δεν συζητά για το τάγμα ας πούμε του Πλαστήρα και τις βιαιοπραγίες που διέπραξε. Χαρακτηριστικά είναι τα περιδέραια των αξιωματικών του από ρώγες γυναικών, ένδειξη κύρους!!!!!!!!

Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που γνωρίζουν καλα την ιστορία και επιλέγουν να παιξουν λίγο μαζί τους για πολλούς λόγους. Λογικα κυρίως πολιτικούς, αφού παρουσιάζουν μόνο αυτά που συμφέρουν το εκάστοτε κόμμα, όποτε μήπως να τους χαρακτηρίσω καλύτερα κομμάτικούς?? είναι εκπληκτικό το γεγονός τη υπέροχη μισή όμως ιστοριά ξέρει ένας αντιπρόσωπος του ΚΚΕ και άλλη μισή ένας της ΧΑ. Μόνο αν της ενώσεις μπορεί να βγάλεις κάποια ακρη!!!!!!!!

Υπάρχουν και αλλοι βέβαια, οι φανατισμένοι

Αγαπημένη κατηγορία !!!!!!!!
 Είμαι Έλληνας υποστηρίζουν, αγαπώ την πατρίδα μου,!!! είσαι ανιστορητος τους απαντω και θυμώνουν.
Ο φανατισμός δεν είναι κομμάτι της Ιστορίας η προπαγάνδα δεν είναι κομμάτι της ιστορίας, η έλλειψη βιβλιογραφίας δεν είναι κομματι της ιστορίας, η μεροληψία δεν είναι κομμάτι της ιστορίας.

Η ιστορία είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι και ορισμένοι μπορεί να ειναι καλοι παικτες, αλλά πρέπει να ξέρουν πως υπάρχουν εκει έξω και δικαίοι παίκτες! Αυτοί που πραγματικά την αγαπούν και την σεβονται.

 Συνεχίζεται...

Νatalie!!!


Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP