τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«HABEMUS PAPAM» Νέος Πάπας ο Αργεντινός Μάριο Μπεργκόλιο


«Σας ευχαριστώ για την αποδοχή. Πρώτα θα ήθελα να προσευχηθούμε όλοι μαζί για τον Βενέδικτο 16ο». Ήταν τα πρώτα λόγια του Μπεργκόλιο ο οποίος στην συνέχεια είπε το «Πάτερ Ημών».
«Και τώρα ξεκινάμε μαζί αυτή την διαδρομή, της εκκλησίας της Ρώμης, επίσκοπος και λαός, (διαδρομή) αδελφοσύνης, αγάπης, πίστης μεταξύ μας...Ας προσευχηθούμε για μας, ο ένας για τον άλλο. Ελπίζω να είναι αποδοτική αυτή η διαδρομή της εκκλησίας», είπε ο Μπεργκόλιο, δίνοντας το στίγμα του ποντιφικάτου του.


Στην συνέχεια ευλόγησε τους πιστούς και τους ζήτησε να προσευχηθούν για τον ίδιο, σιωπηρά. Μετά το πέρας της ευλογίας, ευχαρίστησε ξανά τους πιστούς, τους είπε «θα τα πούμε σύντομα», προσθέτοντας ότι αύριο θα προσευχηθεί στην Παναγία. Στην συνέχεια καληνύχτησε το συγκεντρωμένο πλήθος και ευχήθηκε «καλή ξεκούραση».

Το όνομα του Μπεργκόλιο έγινε δεκτό με κάποια έκπληξη, καθώς το όνομά του δεν αναφέρονταν μέσα στους επικρατέστερους. Ο λευκός καπνός βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα, στις 19.06 (20.06 ώρα Ελλάδας), μετά από πέντε ψηφοφορίες.
Πηγή:www.ethnos.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP