τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στην Ελλάδα του 2013, την χώρα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, της εθνικής μιζέριας της ανοχής και της αυταπάτης το πρόβλημα της πολιτικής ταυτοποίησης εξακολουθεί να υφίσταται. 

Μια ταυτοποίηση που δικαιολογημένα μπορεί να ονομαστεί και   ‘’ταμπελοποίηση’’ ,ως τρόπος σκέψης των περισσοτέρων σύγχρονων Ελλήνων χρησιμοποιεί μια ξεπερασμένη (στο εξωτερικό) λογική κατά την οποία κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να εντάσσεται και να κατατάσσεται σε μια συγκεκριμένου χρώματος ή θέσεων πολιτικής παράταξης καταργώντας το ενδεχόμενο της ανεξαρτησίας της βούλησης και των πράξεων.
Οι παραπάνω συνθήκες αποτελούν πρόκληση για εμάς καθώς και ευκαιρία για να δειχθεί η ανωτερότητα των πραγματικά ανεξάρτητων συνειδησιακά και πολιτικά ανθρώπων.

Ως  ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  παίρνουμε την απόφαση της αλλαγής του επίσημου συμβόλου μας ούτως ώστε να συνεχίσουμε το έργο της συνειδησιακής αφύπνισης και της αντικειμενικής ενημέρωσης ανενόχλητοι διατηρώντας ταυτόχρονα τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αρχές και πιστεύω που μας οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της ομάδας.

Στο νέο μας έμβλημα απεικονίζονται τα αρχικά της ομάδος μας σε αρχαιοελληνική γραμματοσειρά δείχνοντας την πρόθεση δια την διατήρηση αλλά και διάδοση της γνώσης και σοφίας των προγόνων μας. Το περιστέρι με το κλαδί ελιάς στο ράμφος  συμβολίζει      αφ΄  ενός  την αγνότητα των προθέσεων μας αφ’ ετέρου προδίδει την άποψή μας πως η ίαση των δεινών που περνά η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια αποτελεί η ειρήνη και όχι η οποιαδήποτε βίαιη πρακτική. Ενώ η υδρόγειος συμβολίζει την διάθεση για ομοψυχία ισότητα και κατανόηση μεταξύ των λαών καθώς και τα διεθνή θέματα ειδήσεων τα οποία καλύπτουμε . Τέλος το γαλάζιο χρώμα συμβολίζει το πατριωτισμό και την ελληνικότητα της σκέψεώς μας. 

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP