τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Παπική συνάντηση μετά από 719 χρόνια!

Από το 1294 είχαν να συναντηθούν δύο πάπες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Χρειάστηκε να περάσουν 719 χρόνια για να επαναληφθεί αυτό το σπάνιο γεγονός, με τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκέπτεται και μάλιστα από… αέρα (με ελικόπτερο) τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο στη θερινή παπική κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο.
«Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο πάπας Βεργκόλιο, ο οποίος προσευχήθηκε μαζί με τον Γιόζεφ Ράτσιγκερ στο παρεκκλήσι της έπαυλης του Καστέλ Γκαντόλφο, που απέχει τριάντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.
Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως τονίζουν οι αναλυτές, στα θέματα συζήτησης, συμπεριλήφθηκαν πιθανότατα το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.
Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού τύπου ο Βενέδικτος φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελο 300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Έδρας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.Πηγή:http://www.zougla.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP