τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

HEART ID


Έρευνα για τους Ασιμβίβαστους Έλληνες : Χρήστος Βουλγαρόπουλος


 

Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια, μόλις στα 27 της χρόνια. Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλεια πολιτών και στρατιωτών.
Η συσκευή μπορεί να καταγράφει συναισθήματα ,τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, την πίεση και ό,τι έχει σχέση με την κλινική εικόνα του χρήστη.
Με χρήση αυτής τη τεχνολογίας στο μέλλον θα είναι δυνατή η καταγραφή του καρδιογραφήματος από τα δάκτυλα στο tablet, αναγνώριση του χρήστη από τα smartphones, μέχρι και έλεγχος του συναισθήματος από χειριστήρια των παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να το αναγνωρίζουν και να προσαρμόζουν το παιχνίδι στις αντοχές του χρήστη !
Ήδη το HeartID χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό περιβάλλον, καταγράφει ιατρικά δεδομένα από το στρατιώτη.
Η ανακάλυψη της Φωτεινής Αγραφιώτη  μαγνήτισε το ενδιαφέρον τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας του Τορόντο όσο και της καναδικής κυβέρνησης  που επένδυσε  πάνω της δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία “Bionym”, να συνεχιστεί η έρευνα για το καρδιογράφημα και αυτή η τεχνολογία να συμβάλει στον τομέα των εξαγωγών του Καναδά.



Ήδη επενδυτικοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για την αγορά του λογισμικού προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί σε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών.




Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP