τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Για περισσότερο από δύο χρόνια, η Μάργκοτ Γουόελκ έπρεπε να δοκιμάσει όλα τα φαγητά του Αδόλφου Χίτλερ, για να σιγουρευτεί ότι δεν ήταν δηλητηριασμένα. Καθημερινά έτρωγε φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε να ...διασφαλίσει, με κόστος της ζωής της, την ποιότητα και την καταλληλότητά τους.

Η 95χρονη σήμερα Γουόελκ ήταν μόλις μία από τις δεκάδες γυναίκες που χρησιμοποιούσε ο Φύρερ για προστασία από δηλητηριασμό. Η γυναίκα αναγκάστηκε να συμμαχήσει με τη βία, καθώς πάρθηκε παρά τη θέλησή της από το σπίτι της στο Βερολίνο και μεταφέρθηκε στο χωριό Gross Partsch, έπειτα από τον βομβαρδισμό του σπιτιού της. Τα SS την πήραν και την έβαλαν στο γκρουπ μαζί με τις υπόλοιπες δοκιμάστριες.

Η κυρία Γουόελκ δήλωσε στους Times: «Φυσικά και φοβόμουν. Αν το φαγητό ήταν δηλητηριασμένο δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Μας ανάγκαζαν να το τρώμε, δεν είχαμε άλλη επιλογή. Το κάθε γεύμα περνούσε πρώτα από εμάς, και μόνο όταν το δοκιμάζαμε όλες το πήγαιναν στον Χίτλερ».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ήταν όλα χορτοφαγικά, τα πιο φρέσκα και νόστιμα φαγητά, από σπαράγγια και πιπεριές μέχρι αρακά και φασόλια, συνοδευόμενα με ρύζι και σαλάτες». Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν θυμάται να είχε δοκιμάσει ποτέ ψάρι ή κρέας και δήλωσε πως δεν χρειάστηκε ποτέ να δοκιμάσει ποτά.


Πηγή:http://spirospero.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP