τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΙΣ Η.Π.Α

9 νεκροί από σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές πολιτείες  των Η.Π.Α.
Τουλάχιστον 700.000 σπίτια δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα,2000 πτήσεις ακυρώθηκαν.
Οι περισσότεροι θάνατοι  προκλήθηκαν σε τροχαία  δυστυχήματα, εκτός από 
έναν 11 χρονό αγόρι που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα  στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει το κρύο έμεινε για ώρες  στο αυτοκίνητο με αναμμένη την μηχανή.

Την Κυριακή οι αρχές της Μασαχουσέττης και του Κονέκτικατ ήραν την απαγόρευση στις μετακινήσεις των οχημάτων. Ο δήμαρχος του Στράτφορντ στη Μασαχουσέτη, Τζον Χάρκινς, δήλωσε ότι δεν έχει ξαναζήσει χιονοθύελλα τέτοιας σφοδρότητας.

Από το 1979 είχαν να ζήσουν οι κάτοικοι του Μέιν στο Πόρτλαντ χιονόπτωση τέτοιας έντασης. Σε πολλά σημεία το χιόνι έφτασε τα 74 εκατοστά.


Στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης η αστυνομία κατάφερε να απεγκλωβίσει εκατοντάδες μοτοσικλετιστές που είχαν αποκλειστεί σε αυτοκινητόδρομο.
  Το μεγαλύτερο πλήγμα του «Νέμο» δέχθηκαν το Κοντέκτικατ, το Ρόουντ Άιλαντ και η Μασαχουσέτη. Σύμφωνα με το Reuters, 2.200 πτήσεις ακυρώθηκαν. Λόγω της χιονοθύελλας, οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν, στη Βοστώνη, όπου το χιόνι ξεπέρασε τα 50 εκατοστά, αλλά και το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Κονέκτικατ.

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP