τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας προειδοποιούν τα κινεζικά ΜΜΕ


Προετοιμασίες για πόλεμο μεγάλης κλίμακας από την Κίνα με την Ιαπωνία για τα νησιά Diaoyu βλέπει σε ρεπορτάζ του ο κινεζικός τηλεοπτικός σταθμόςNTDTV (New Tang Dynasty TV) ο οποίος έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη και το δυναμικό του κοινό πλησιάζει τα 100 εκατ. τηλεθεατές κυρίως στην Κίνα και την Ασία όπου εκπέμπει δορυφορικά.
Η αξιοπιστία του δικτύου θεωρείται υψηλή και για αυτό το λόγο το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του που έπαιξε στις 8 Φεβρουαρίου - και λίγες ημέρες ύστερα από την είδηση ότι κινεζικό πολεμικό σκάφος  είχε εγκλωβίσει αντίστοιχο ιαπωνικό-  έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. Στο ρεπορτάζ του NTDTV αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:
"Μεταξύ 3 και 6 Φεβρουαρίου στις επαρχίες Fujian, Xiamen, Zhangzhou και Huzhou παρατηρούνται μεγάλες μετακινήσεις στρατευμάτων. Σχεδόν 100 οχήματα διαφόρων τύπων, τεθωρακισμένων και μονάδων πυροβολικού στην επαρχία Fujian μετακινήθηκαν μέσω της εθνικής οδού Highway 308 δημιουργώντας ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο μήκους 10 χλμ. τουλάχιστον. Τα στρατεύματα στις επαρχίες  Fujian και Zhejiang είναι για ημέρες σε κατάσταση επιφυλακής. Πολλοί κάτοικοι των περιοχών έχουν αντιληφθεί την τεταμένη κατάσταση.
Πριν από αυτή την κινητοποίηση στις 15 και 30 Ιανουαρίου κινεζική φρεγάτα εγκλώβισε με τα συστήματα ελέγχου πυρός ιαπωνικά  σκάφη αλλά και ελικόπτερα που είχαν απογειωθεί από αυτά. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "People's Daily" διατυπώνεται ότι η Κίνα δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει με τις νήσους Diaoyu  (Senkaku για την Ιαπωνία) και ότι πρέπει να προετοιμάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο.
Τα διεθνή ΜΜΕ, συνεχίζει το ρεπορτάζ του κινεζικού τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρουν πως η Κίνα πρόσφατα προχώρησε στην παραγγελία υλικού για την παραγωγή 239 κινητήρων για τα αεροσκάφη της H-6K (κινεζική έκδοση του Tu-16 Badger) αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή των νήσων Diaoyu.
Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω ο πληθυσμός της Κίνας καταλήγει στο συμπέρασμα: Την επόμενη ημέρα ίσως χρειαστεί να πάει στον πόλεμο.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές σε ένα σινο-ιαπωνικό πόλεμο οι επαρχίες Fujian και Zhejiang έχουν την τη σημαντικότερη αξία από την άποψη της υποστήριξης των επιχειρήσεων".

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP