τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι ο κ. Μέργος!!!


Ποιος είναι όμως ο κ. Μέργος που δηλώνει ότι είναι πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού;

Ο κ. Μέργος, ο οποίος διδάσκει από το 1986, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική.
Από το 1983 έως το 1986 εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2004 – 2007, αλλά και Διοικητής του ΙΚΑ τη διετία 2007-2009. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του2012.
Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της AlphaBank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DGExternalRelations), σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιώργος Μέργος είχε δεχθεί εσωκομματικά πυρά για την ασυνήθιστη διαδρομή της κόρης του στα νομικά τμήματα δημοσίων οργανισμών. Η Βαρβάρα Μέργου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μεταπήδησε από την κεντρική Λαχαναγορά στον ΟΛΠ και από εκεί διεκδίκησε νέα πρόσληψη στην προνομιούχο θέση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε καλέσει τη Βαρβάρα Μέργου σε απολογία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Έρευνα από την ομάδα των ασυμβίβαστων!!!

Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP