τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ἒρχεται ἡ… «Alexanderland»


Ενα θεματικό πάρκο περιπέτειας με τίτλο «Alexanderland», στο οποίο θα παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σχεδιάζει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει τουριστική και πολιτιστική αναπτυξιακή ώθηση στη Θεσσαλονίκη. Ο επισκέπτης του πάρκου, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, θα βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του η ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη, από τη γέννησή του, τα παιδικά του χρόνια, τη μόρφωση και την εκπαίδευσή του, μέχρι τις εκστρατείες του.
Για να αναπτυχθεί το πάρκο απαιτούνται 300 στρέμματα και ο κ. Τσαμασλής, αν και δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και να γίνει συγκεκριμένος, είπε ότι υπάρχουν τρεις περιοχές στο νομό, οι οποίες διαθέτουν την απαραίτητη έκταση.
Τη μελέτη για το πάρκο θα αναλάβει το ΑΠΘ, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με το σχεδιασμό του κ. Τσαμασλή, θα γίνει διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επενδυτών.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κατά την ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας όπου παρουσιάστηκαν από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα οι κεντρικοί άξονες δράσεις της περιφέρειας.
Ο κ. Τσαμασλής αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η αντιπεριφέρεια για το άμεσο μέλλον. Ετσι, πέρα από την «Alexanderland», στις προτεραιότητες της αντιπεριφέρειας εντάσσονται αναπλάσεις υπερτοπικής εμβέλειας.
Μίλησε για την περιφερειακή τάφρο, για την οποία είπε ότι προωθείται η δημιουργία ενός πράσινου διαδρόμου στην περίμετρο της ανατολικής αστικής ζώνης με την ανάπλαση της κοίτης και των πρανών και τη διαμόρφωση συνεχών ενοτήτων με ποδηλατοδρόμους, χώρους περιπάτου, αναψυχής και αθλητισμού, αλλά και οικολογικής εκπαίδευσης. Πρόσθεσε επίσης ότι η αντιπεριφέρεια δρομολογεί τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου των λιμνών Κορώνειας, Βόλβης και των Μακεδονικών Τεμπών.
Κυκλοφοριακό
Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό, ο κ. Τσαμασλής υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα για τη μητροπολιτική διοίκηση είναι η άμεση επικαιροποίηση της γενικής κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά και η σύνδεση του αεροδρομίου με μέσο σταθερής τροχιάς.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, τέλος, επανέφερε το ζήτημα κλεισίματος του δακτυλίου της πόλης, που επιχειρήθηκε στο παρελθόν με την υποθαλάσσια αρτηρία. Σημείωσε ότι ο δακτύλιος πρέπει να κλείσει, όχι απαραίτητα μέσω υποθαλάσσιας, αλλά με κάποια εναλλακτική λύση, ενδεχομένως με τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Νίκης.
Share this article :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Copyright  © 2012 All Rights Reserved | Back to TOP